Тротуарна плитка довговічний продукт, термін служби до 50 років. На заводі-виробнику бруківки TROTTO можна замовити у 64 кольорах або будь-яких їх поєднаннях – Color Mix.  Для забезпечення гарного вигляду важливо правильно доглядати за тротуарною плиткою так, як у процесі експлуатації на бруківку впливають багато факторів, зокрема зовнішні. Давайте сьогодні розглянемо поради по видаленню  плям від мастил від технолога заводу-виробника бруківки TROTTO, Альбіни. 

Свіжі плями з мастил та оливи, які з’являються на поверхні бетонних виробів, видаляють за допомогою адсорбційних порошків або дрібного сухого піску, знежирювальний засобів, які використовують для чищення машин, а також за допомогою побутових миючих засобів, з подальшим промиванням водою.

 

Для великих застарілих плям варто використати спеціальні концентровані очищувачі. З огляду на високу проникаючу здатність машинного масла, а також його стійкість до широкого спектру хімічних компонентів, рекомендується використовувати засоби на лужній основі.

 

Перед тим як вивести масляні плями, необхідно провести правильну підготовку поверхні (очистити місце від великого механічного сміття).

Застосовувати засіб потрібно відповідно до інструкції виробника.

Якщо після очищення залишилися масляні сліди – потрібно повторити процедуру.

Для нових невеликих плям рекомендується використовувати низьку концентрацію засобу, в той час як старі плями варто видаляти висококонцентрованим засобом.

Ні в якому разі не можна видаляти плями розчинником.

Перед використанням конкретного засобу рекомендується перевірити кінцевий результат на невеликій і непомітній ділянці бруківки.

Ретельно дотримуйтесь інструкцій зі змішування, нанесення і використання засобів індивідуального захисту.

Промийте ділянки після нанесення матеріалів на плями дорожнього покриття.

Використовуйте м’які щітки з нейлоновою щетиною, що не подряпають тротуарну плитку. Потрібно заповнити шви новим піском, коли поверхня повністю висохне.

Дотримання цих порад допоможе зберегти тротуарну плитку у гарному стані та продовжити її тривалий термін служби.